Actualitate

Prima probă a examenlului de Bacalaureat 2024

Peste 134.000 de absolvenţi de liceu au susținut astăzi prima probă a examenlului de Bacalaureat 2024. Este vorba de proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Potrivit Ministerului Educaţiei, probele de evaluare a competenţelor din cadrul primei sesiuni (iunie – iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 sunt programate în intervalul 17 – 27 iunie. Miercuri și joi se vor desfășura probele de evaluare a competențelor lingvistice în limba maternă, iar de miercuri până vineri se evaluează competențele digitale. În perioara 25-27 iunie se vor evaluea competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Probele scrise din sesiunea iunie-iulie vor începe pe 1 iulie cu examenul la Limba și litertura română, în 2 iulie se susține proba obligatorie a profilului, iar în 4 iulie are loc cea la alegere a profilului. Examenul la Limba și literatura maternă se va desfășura în 5 iulie.
Rezultatele vor fii afișate pe data de 8 iulie, iar contestanțiile se pot depunde în aceeași zi, în intervalul 12.00-18.00,. Notele finale se vor afișa în 12 iulie.

Pentru ca un candidat să promoveze examenul de Bacalaureat trebuie să obțină minim media 6 la probele scrise și a susținut toate probele orale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co