Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Primăria Azuga vrea să contruiască blocuri sociale după alunecarea de teren de pe Muntele Sorica

130 de persoane au rămas fără adăpost după alunecarea de teren de pe un versant al Muntelui Sorica, iar acum Primăria Azuga vrea să le vină în ajutor.
Există deja un proiect care propune contruirea a trei blocuri sociale pentru cei care și-au pierdut casele în urmă incidentului.
Locuințele acestora au fost complet distruse de alunecarea masivă de teren.
Cei care au rămas fără un acoperiș deasupra capului, locuiesc acum, provizoriu, la o pensiune și într-o sală de sport.
Primăria Azuga susține că există dejas proiecte pentru construirea a trei blocuri sociale și a 10 – 15 case. Cu siguranță, cei care trec acum prin acest necaz vor avea nevoie să fie sprijiniți, prin donații, în continuare.
George Barbu, primarul orașului Azuga
„Momentan, din bugetul local, am reușit să asigurăm cazare și trei mese pe zi pentru persoanele sinistrate, pentru șapte zile. Am identificat o zonă, de mai multă vreme, destinată pentru construirea a trei blocuri sociale. Este vorba despre o suprafață de 5.000 mp, în amonte de locul unde s-a produs alunecarea. Terenul pentru construcția blocurilor a fost identificat cu mai mult timp în urmă, pentru că zona respectivă figurează cu risc de inundații. Pe lângă cele trei blocuri, pentru care există proiect pentru realizarea construcțiilor cu fonduri europene, separat, din donații și sponsorizări, sperăm să realizăm 10 – 15 case, însă avem nevoie de sprijin de la Consiliul Județean Prahova. Terenul în zona respectivă nu s-a stabilizat, prin urmare pericolul de alunecări de teren nu a trecut.”
Totodată, primarul orașului Azuga, mai susține că, separat, va fi demarat și un proiect rapid pentru realizarea unei apărări de mal, investiție care se va derula tot din bugetul local.
Alunecarea de teren s-a produs vineri noapte, când pământul de pe un versant al Muntelui Sorica a luat-o, din senin, la vale, cel mai probabil, din cauza defrișărilor massive din acea zonă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co