Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Procesiune de Sf. Ilie

Procesiune pelerinaj cu icoana Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul la Sinaia! Sute de credinciosi de pe Valea Prahovei, localnici si turisti  cu lumanari aprinse  au parcurs  aseara drumul de cativa kilometri dintre  Biserica Sfintul Ilie si centrul orasului, iar apoi procesiunea  s-a indreptat catre Parcul Dimitrie Ghica unde au fost lasate candele si flori. La jumatatea drumului, in fata primariei, preotii au tinut o slujba pentru binecuvantarea locurilor si a oamenilor lor!
Asezata la marginea soselei care leaga Bucurestiul de Brasov, biserica “Sfantul Ilie” din Sinaia a fost ridicata intre anii 1933-1939, dupa planurile arhitectului Paul Smarandescu. Acest lacas de cult, construit in stil bizantino-romanesc, din piatra cioplita, captusita cu caramida, aduna foarte multi credinciosi in fiecare an la aceasta mare sarbatoare. Alaiul procesiunii a fost condus de un sobor de preoti si diaconi, precedati de steagurile bisericii, urmati de credinciosii cu flori si candele aprinse.
In faţa Primăriei Sinaia s-a facut un scurt popas, s-au  rostit rugăciuni de binecuvântare a oraşului şi a locuitorilor săi, de  catre preotul paroh al Bisericii „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Sinaia urmata de alocuţiunea primarului oraşului Sinaia.

La finalul slujbei s-au impartit candelele din fata primariei, iar localnicii spun ca sunt mandri de aceasta sarbatoare a Sfantului Ilie care a devenit deja o traditiei la Sinaia si spun ca s-au rugat pentru sanatate. Nici turistii nu au ramas indiferenti la o asemnea procesiune.
Si pentru ca natura a fost imprevizibila in ultima perioada, cu furtuna si multe precipitatii, oamenii s-au rugat Sfantului Ilie sa le mai si domoleasca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co