Actualitate

Profesor universitar reţinut pentru luare de mită

Descinderi în mai multe județe la adresele unor suspecți de dare de mită! Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în mediul universitar.
În vizorul autorităţilor sunt studenții unei universități private, suspectați că au dat mită pentru licență.
Cele 20 de percheziţii au avut loc la adrese din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Braşov, Galaţi, Vrancea.
Mai mulţi studenţi ai unei universităţi particulare cu sediul în municipiul Braşov sunt suspectaţi că au dat unui profesor bani şi diverse bunuri pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă.
În perioada 2023-2024, suspecţii în cauză, care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă.

Printre suspecţii din dosar se numără şi profesorul ce a luat acești bani . Potrivit procurorilor, sumele primite variau între 500 şi 2500 de lei, sumele mai mici fiind cerute şi date pentru examenele anuale, în timp ce sume mai mari plăteau cei care doreau să promoveze, fără a învăţa, examenul de licenţă.
Printre suspectaţii că au plătit pentru a promova examenele sunt şi câțiva poliţişti şi un jandarm. Un profesor universitar a fost reţinut pentru trafic de înfluenţă şi luare de mită. În fața instanței au fost aduse ajunge 15 persoane, inclusiv opt agenți de poliție și un jandarm.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co