Actualitate

Profesorii au ieşit în stradă

50 de profesori afiliaţi sindicatului „Şcoala Prahovei”, au pichetat astăzi sediul Prefecturii Prahova, timp de două ore. Aceştia sunt nemulţumiţi în primul rând din cauza reducerii salariilor cu 25%, nedecontarea valorii abonamentelor pe mijloacele de transport în comun pentru dascălii navetişti dar şi din cauza neacordării primelor de vacanţă. Aceştia au strigat la unison demisia întregului guvern, considerat de către sindicalişti singurul vinovat pentru degradarea sistemului din învăţământ.
Practic, profesorii sunt obligaţi să trăiască din salarii ce depăşesc cu puţin 500 de lei. Este şi motivul pentru care tot mai mulţi au ales să părăsească sistemul.
Pentru a se face auziţi, profesorii au abordat şi o altă metodă de protest, însă fără prea mare succes şi asta pentru că autorităţile erau ieşite pe teren pentru a supraveghea programul de deszăpezire.
Sindicaliştii din învăţământ au început o campanie de strângere de semnături pentru demararea unei greve generale. Aceştia urmează să se întâlnească pe 15 februrie, în Capitală, pentru a stabili data când nu vor mai preda elevilor. Până în prezent s-au strâns, doar de la nivelul judeţului Prahova, 4.200 de semnături.
Mai multe informatii despre acest subiect aflati urmarind emisiunea Audienta Regionala, din aceasta seara, de la ora 18.30, la VP-TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co