Social

Programul “Lapte și corn” va fi înlocuit

În loc de două programe de alimentație în instituțiile de învățământ, vom avea unul singur. De la începului anului școlar 2017-2018 va fi demarat un nou comcept, care va înlocui programul “Lapte și corn” și pe cel prin care se încuraja consumul de fructe în şcoli. Guvernul a adoptat o ordonanță care aliniază România la Programul pentru școli al Uniunii Europene, care se va derula în perioada 2017-2023 și care prevede asigurarea elevilor și preșcolarilor de produse de panificație, fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf. Totodată, autoritățile își propun să introducă și o componentă educativă care să însoțească distribuirea produselor.
“Finanțarea Programului pentru școli al României va fi asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată repartizate pe judeţe şi municipiul Bucureşti, şi din fonduri externe nerambursabile. Bugetul pentru implementarea Programului pentru școli al României în fiecare an şcolar se va stabili anual prin Hotărâre de Guvern”.
Conform autorităților centrale, care pregătesc detaliile implementării, programul urmărește crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă, precum și creșterea consumului de produse locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co