Actualitate

Protest în rândul pompierilor din rafinăriile Rompetrol

Revoltă şi nemulţumiri, în faţa rafinăriei Rompetrol Ploieşti, unde pompierii din cadrul privat au protestat pentru mărirea salariilor şi condiţii mai bune de muncă. Protestatarii sunt pompieri angajați ai unei firme aflată în relație contractuală cu cele două rafinării Rompetrol, din Ploiești și Midia.
Oamenii sunt nemulţumiţi de veniturile lunare în valoare de 2.200 lei, cu care susţin că nu pot să-şi întreţină familiile. Printre revendicări se solicit, de asemenea, condiții mai bune de muncă și acordarea unor sporuri de lucru, având în vedere faptul că este vorba despre o responsabilitate foarte mare să ofere protecția lucrătorilor din rafinărie. Aceştia susţin că în unele situaţii sunt nevoiţi să lucreaze în ture de până la 72h, dar sunt plătiţi la normă de 8 ore. Sporul de weekend este de 50 bani, fără a beneficia de alte sporuri și nici un alt fel de beneficiu față de ceilalți care lucrează în rafinărie.
În timpul protestului, un reprezentant al firmei angajatoare, a transmis oamenilor că este încă în negocieri cu conducerea rafinăriei Rompetrol, menţionând totodată că firma se împrumută lunar pentru a plăti salariile şi că nu este un moment bun pentru a protesta. Momentan nu au un termen pentru soluţionarea acestor negocieri care dureaza de aproximativ 2 ani. Astfel că angajaţilor nu le-a rămas decât să spere.

Fiind contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor la situaţia prezentată, directorul firmei angajatoare a declarat că nu doreşte să comenteze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co