Actualitate

PSV Eindhoven școlește copii români

Driblingurile “Maradona”, “Zidane”, “Hagi”, “Rivellino” sunt învățate de viitori fotbaliști ai României. Lecțiile de tehnică individuală se desfășoară într-un ritm alert, iar puștii trebuie să fie atenți și receptivi la ceea ce le transmit antrenorii. Aceștia sunt veniți la Ploiești de la Skill Factor Footbal Academy, care colaborează cu celebrul club olandez PSV Eindhoven. Cei care predau sunt fostul internațional Ovidiu Stângă, Mihai Cojocaru, cel care a pornit treaba la Academia lui Hagi, și olandezul Joep Haan, fost jucător la Roda Kerkrade.
Lecțiile olandeze se desfășoară la școala de fotbal „Daniel Chiriţă” care găzduiește acțiunea timp de trei zile. Deși a jucat la un nivel înalt în fotbalul european, Chiriță a observat că tot mai are de învățat. Cei mici spun că exercițiile sunt foarte ușoare și le fac cu plăcere, mai ales că aud numele jucătorilor mari.
La campusul de tehnică individuală s-au prezentat peste 50 de copii și juniori
din toată ţara. În total, în cele trei zile, sunt programate 15 ore de antrenament intensiv, “contracost” – 160 de euro pentru fiecare participant, copiii fiind instruiţi cu privire la mişcările de bază, dribling şi fente, dar și prin jocuri competitive dotate cu premii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co