Actualitate

Recomandari pentru sezonul rece

Datele statistice indică faptul că în perioada sezonului rece cele mai multe incendii au fost înregistrate la locuinţele particulare, majoritatea având drept cauză sistemele de încălzire improvizate, nesupravegheate sau defecte. Tocmai de aceea, pompierii ne atrag atenţia că fiecare cetăţean trebuie să conştientizeze importanţa respectării unui minim de măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor, în scopul protejării vieţii membrilor familiei sale precum şi a bunurilor pe care le deţine.
Pompierii atrag atenţia că la utilizarea gazelor naturale sunt interzise aprinderea focului dacă aparatul de utilizare nu este etanş sau nu are tiraj, lăsarea focului nesupravegheat, la aparatele neautomatizate, obturarea coşului de fum al aparatelor de utilizare sau modificarea instalaţiilor de gaze fără aprobări legale şi prin persoane neautorizate.
Coşurile de fum defecte sau amplasate necorespunzător faţă de elementele combustibile au provocat 34,2% din totalul incendiilor la locuinţe, în perioada 1 octombrie 2012 -30 iunie 2015, se arată în statisticile pompierilor, întocmite la nivel naţional.
Specialiştii ne recomandă să supraveghem permanent mijloacele de încălzire, îndeosebi în situaţiile în care sunt prezenţi copii sau persoane în vârstă. Orice eveniment va fi anunţat imediat la numărul de apel unic de urgenţă 112.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co