Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Regele trenurilor sau Trenul regilor

Vestitul Orient Express a poposit, conform tradiției, în gara din Sinaia. În cursa anuală de la Paris la Istanbul, celebra garnitură opreşte şi în Perla Carpaților, astfel încât pasagerii săi să viziteze Peleşul. Se spune că, atunci când a sosit pentru prima dată în Sinaia, regele a oprit trenul și a invitat toți călătorii la Castel.

În vagoanele misteriosului și legendarului tren sunt 95 de călători de pe 3 continente. Ei şi-au rezervat biletele încă de acum un an. Cât costă o călătorie în Orient Express? Între 7.000 şi 10.000 de euro. Atât turiştii aflaţi în staţiunea Sinaia, cât şi localnicii au ţinut măcar să se fotografieze cu celebrul tren.

Voiajul cu “trenul nostalgiei”, așa cum mai este denumit, durează 6 zile, trece prin 6 ţări şi parcurge peste 2.500 de km. Garnitura CFR este compusă din 20 de vagoane selecte, fiind un adevărat hotel de lux. Înainte de a ajunge în România, a mai oprit la Veneţia şi Budapesta. Primul tren Orient Express a fost pus în circulaţie la 5 iunie 1883 şi a unit Parisul de Constantinopol.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co