Actualitate

Românii, otrăviți cu pește contaminat de o rețea mafiotă din Europa

Acțiune fără precedent a polițiștilor din România, Italia, Spania, Franța și Ungaria, care au destructurat astăzi o rețea infracțională din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui impropriu consumului. Peștele era obținut din apele teritoriale ale Italiei, Spaniei și Franței, unde pescuitul era interzis, peștele din acele zone fiind contaminat, susțin oficialii Poliției Române. Gruparea, formată din sute de români, francezi, italieni și maghiari, ar fi creat un adevărat mecanism pentru procurarea ilegală a peștelui, din afara țării, pentru transportul acestuia și, ulterior, pentru comercializarea lui în România. Până la această oră au fost distruse deja 30 de tone de pește contaminat care urma să intre pe piața din țara noastră.
Directorul DSVSA Prahova ne mai spune că, deocamdată, nu se știe despre ce fel de contaminare este vorba în cazul celor 30 de tone de pește distrus de inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
Potrivit reprezentanților Poliției Române, aducerea în România a peștelui s-ar fi realizat prin folosirea unor documente falsificate, membrii grupării efectuând achiziții intracomunitare, prin intermediul unor societăți românești cu obiect de activitate în domeniul comercializării produselor piscicole, special înființate pentru a servi activității infracționale. În cauză, a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, comercializare de produse alterate, evaziune fiscală, precum și deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co