Actualitate

S-a stins din viață Șerban Ionescu Homorâceanu

S-a stins din viață Șerban Ionescu Homorâceanu, nume cu rezonanță în jazz-ul ploieștean.
Biolog de profesie și în timpul liber pictor, basist și multe, multe altele, a iniţiat, în 1965 Asociația Prietenii Muzicii Americane, iar în 1968 se număra printre membrii fondatori ai primului club de jazz din România, la Ploieşti. În 1970 devenea membru al Clubului de Jazz Timişoara.
Împreună cu Puiu Mancaș și Alexandru “Puiu” Comănescu s-a implicat în organizarea primului festival de jazz din România, care a avut loc tot la Ploieşti, în 1969. În anul 2000, Şerban Ionescu Homorâceanu devenea motor al Asociaţiei Culturale Jazz Forum 03, cea care a reuşit reluarea Festivalurilor de Jazz în Ploieşti.
În luna noiembrie 2019, domnul Şerban Ionescu Homorâceanu s-a numărat prin invitaţii de onoare ai Conferinței Naționale #ROJAZZ50, eveniment organizat de Filarmonica ploieşteană cu prilejul aniversării celor 50 de ani de la primul festival de gen din ţara noastră.
Șerban Ionescu Homorâceanu devine, astfel, încă o personalitatea care, deși, a plecat dintre noi, va rămâne veșnic în sufletele celor care l-au cunoscut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co