Actualitate

Sa invatam sa prevenim

Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova ne atrag atenţia că printr-un comportament preventiv, ne salvăm viaţa şi bunurile. Coşurile de fum defecte sau amplasate necorespunzător faţă de elementele combustibile au provocat 34,2% din totalul incendiilor la locuinţe, în perioada 1 octombrie 2012 -30 iunie 2015, relevă statisticile IGSU. De asemenea, utilizarea instalaţiilor şi echipamentelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii au declanşat 22% din totalul incendiilor, iar mijloacele de încălzire, pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, au generat 16,5% din evenimente.
În marea majoritate a cazurilor, improvizaţiile, fie că sunt făcute la sistemele de încălzire, la instalaţiile de gaze sau cele electrice, conduc la adevărate dezastre şi tragedii, provocând explozii, incendii, explozii urmate de incendiu sau intoxicări cu monoxid de carbon, care se soldează adesea cu pierderi de vieţi omeneşti, persoane rănite şi pagube materiale importante. Însă toate acestea pot fi prevenite si pompierii recomanda cetatenilor:
De asemenea, pentru siguranța locuinței se interzice utilizarea mijloacelor de încălzire fără a fi supravegheate sau lăsate sub supravegherea copiilor, utilizarea altui tip de combustibil decât cel destinat alimentării sobei, depozitarea materialului combustibil care să depăşească consumul pentru 24 ore, în încăperile în care sunt amplasate sobele sau utilizarea instalaţiilor de alimentare cu gaze cu defecţiuni sau improvizaţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co