Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

“Săptămâna altfel”, la Penitenciar

Deținuții și-au prezentat poveștile în fața elevilor. La Penitenciarul din Ploiești, astăzi, a fost organizată o activitate în cadrul programului “Școala Altfel”. Persoane private de libertate și condamnate pentru diferite infracțiuni le-au arătat școlarilor de la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești cât de subțire este linia care face diferența între libertate și închisoare.
Printre cei care se află după gratii la Penitenciarul din Ploiești este și Ionuț. Un tânăr condamnat la 18 ani de închisoare, pentru omor calificat. De 12 ani și 3 luni este închis. El le-a povestit elevilor că a intervenit într-o altercație în care era implicat un amic.
Acum regretă, dar din păcate timpul nu mai poate fi dat înapoi. Elevii au ascultat totul cu maximă atenție.
În perioada 27-31 martie 2017, aproximativ 90 elevi de la Colegiul Național “Jean Monet” Ploiești și Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești, însoțiți de profesori, vor trece pragul Penitenciarului Ploiești, în cadrul proiectului “Școala Altfel”. Elevii participă la dezbateri interactive alături de opt persoane private de libertate selecționate în regim semideschis, aflând, astfel, care sunt rezultatele unui comportament infracţional, în plin proces de dezvoltare a personalităţii, dar şi ce presupune viaţa dincolo de gratii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co