Cultura

Sărbătoare la Castelul Peleş

Sărbătoare la Castelul Peleș. Evenimentul a avut dublă semnificație: 135 de ani de la Proclamarea Regatului României și aniversarea zilei de naștere a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei.

În holul de Onoare al Castelului Peleș, Custodele Coroanei a decorat în numele Regelui Mihai I personalități, instituții și colaboratori ai Casei Majestății Sale Regelui, din țara noastră și din Germania, Franța și Marea Britanie. Printre cei care au luat parte la această ceremonie, s-au numărat poetul Mircea Cărtărescu, care a primit decorația Regală „Nihil Sine Deo”, iar medalia Custodele Coroanei a fost conferită ministrului Educației Naționale, Adrian Curaj.

Printre invitații principesei Margareta s-a numărat şi prim-ministrul Dacian Cioloş, venit împreună cu soţia sa, care au participat, alături de custodele Coroanei și Principele Radu, la un concert aniversar organizat în Sala de Muzică.

După concertul susținut de Camerata Regală, Altețele Lor Regale Margareta Custodele Coroanei și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, s-au întâlnit cu invitații în Salonul Italian și în Salonul Maur. Cu această ocazie, Principesa Margareta s-a adresat invitaţilor.

Principesa Margareta a fost desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viaţa publică a Regelelui Mihai I, anunţată oficial pe 2 martie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co