Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Sărbătoarea Coroanei la 150 de ani

Sărbătoare mare, la Castelul Peleș. Astăzi se împlinesc 150 de ani de când Principele Carol I a depus jurământul de credință față de țară. Momentul este marcat printr-o serie de evenimente organizate de Casa Regală, atât la București cât și la Sinaia. De exemplu, pe terasa Castelului Regal Peleș, stindardul Regal va flutura, în ziua de 10 mai 2016, pentru prima oară după anul 1947.
Mesajul Custodelui Coroanei cu ocazia zilei de 10 Mai
“Sărbătorim împreună 150 de ani de când Principele Carol I a depus jurământul de credință față de țară. În același an, Suveranul promulga constituţia care definea țara noastră drept <>.
Au fost cei mai grei și cei mai binecuvântați ani din istoria noastră. Niciodată nu am avut mai multe sacrificii și suferință, dar niciodată nu am avut parte de mai multă dezvoltare și libertate”.
De altfel, principesa Margareta, Custodele Coroanei române, a mai precizat, în mesajul său, că trebuie să fim patrioți:
Mesajul Custodelui Coroanei cu ocazia zilei de 10 Mai
“Cel mai bun fel de a ne arăta iubirea pentru Majestatea Sa Regele Mihai este să fim patrioți, să dovedim conștiință civică și să ne respectăm unii pe alții.
Familia Regală va fi mereu alături de români și va continua să facă ceea ce a făcut întotdeauna: să pună umărul la construirea unei Românii demne, stabile și prospere”.
În această seară, la ora 18.00, Familia Regală va ieși pe balconul castelului, pentru a saluta participanții la sărbătoare. Trei avioane ale Iacărilor Acrobați vor survola parcul regal. Concertul de gală se va încheia la ora 19.30 iar la final vor fi lăsați să zboare 400 de porumbei albi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co