Actualitate

Școală la spital

În județul Prahova funcționează o secție sanatorială pentru copii unică în regiune, unde cei care sunt diagnosticați cu boli psihice mai grave și necesită internare pe o perioadă de cel puțin câteva săptămâni, nu mai trebuie să-și facă griji că lipsesc de la școală. Pe perioada spitalizării, ei pot urma cursurile Școlii Gimnaziale Sanatoriale Voila, ce se desfășoară după o programă normală.

Pentru că oferă această posibilitate de a nu întrerupe cursurile școlare, la această secție de psihiatrie a spitalului Voila se internează și copii din alte județe. Unitatea, care funcționează încă de la înființarea spitalului, din 1971, nu are personalitate juridică, în prezent fiind repartizată administrativ Școlii “Alexandru Ioan Cuza”.

La externare, fiecărui copil i se eliberează o foaie matricolă cu notele pe care le-a obținut la Școala Sanatorială, pentru a fi transmisă unității de învățământ de care aparține. În clasele I-VIII de aici învață 50 de copii, însă școala are o capacitate de 80 de locuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co