Actualitate

Școala “Sf.Vasile” din Ploiești, în pericol din cauza unei fisuri

Clădirea Școlii Gimnaziale “Sf.Vasile” din Ploiești, cunoscută ca Școala 14, a început să se dezintegreze. Bucăți mari de tencuială și ziduri se desprind periculos, obligând ISU să securizeze zona.
Un incident care se putea sfârși tragic s-a petrecut chiar pe 2 mai, când o femeie a fost la un pas de moarte după ce nu mult a lipsit ca o bucată din zid să îi cadă în cap. După incident, Inspectoratul de Stat în Construcții a arătat că este necesară o expertiză tehnică a clădirii, deoarece este foarte posibil ca aceasta să aibă o fisură în structura de rezistență. Unitatea de învățământ a mai avut probleme în 1977, când o macara s-a prăbușit peste aripa școlii, afectată acum de desprinderile de ziduri.
Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, ne-a spus că a dat dispoziție pentru efectuarea demersurilor în vederea expertizării tehnice a clădirii, însă procedurile birocratice greoaie vor întârzia foarte mult începerea efectivă a lucrărilor de consolidare.
Bunicii copiilor care învață la această școală spun că nu au cunoștință de pericolul fisurii din clădirea acesteia. La Școala Gimnazială “Sf.Vasile” din Ploiești învață în prezent 1.250 de copii, aceasta fiind considerată cea mai bună unitate de învățământ din oraș.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co