Social

Se poate cumpăra vechime în continuare

Termenul până la care se poate cumpăra vechime a fost prelungit. Astfel, potrivit noilor reglementări legislative, contractele de asigurare socială se pot încheia pana pe data de 31 decembrie 2017. Inițial termenul era de 27 aprilie. Până acum sute de prahoveni și-au cumpărat vechime.
Conform legii, poate încheia contract de asigurare sociala cu Casa Județeană de Pensii Prahova, orice persoană, indiferent de cetăţenie, cu domiciliul sau reşedinţa în judetul nostru, care îndeplineşte, cumulativ, mai multe condiții. În primul rand nu trebuie să aibă calitatea de pensionar la data încheierii contractului de asigurare socială; în al doilea rand persoana respectivă nu trebuie să fi avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau în alte sisteme neintegrate acestuia, în perioada pentru care se solicită asigurarea, respectiv să nu fi realizat un stagiu de cotizare sau un stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii. De asemenea, solicitanții trebuie să dovedească faptul că nu au avut obligaţia asigurării în sistemul public de pensii în perioada pentru care se cere o astfel de asigurare.
Contractul de asigurare socială se încheie numai pentru perioade anterioare însă pentru cel mult 5 ani anteriori încheierii contractului. Suma cu titlu de contribuţie de asigurări sociale datorată în baza contractului de asigurare socială poate fi plătită în una sau mai multe tranşe lunare, fără a depăşi data de 31 decembrie anul curent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co