Actualitate

Se reia „Laptele si Cornul”

Programul Guvernamental Laptele si Cornul va fi reluat, de maine, in Prahova. Produsele nu au mai fost livrate în şcoli după ce 61 de elevi, de la mai multe şcoli din judeţ, au prezentat simptome asociate toxiinfecţiilor alimentare. Asta după ce au consumat laptele distribuit în unităţile de învăţământ. Până acum, ancheta a scos la iveală faptul că şcolarii s-au îmbolnăvit întrucât laptele, spun oficilalităţile, nu a fost transportat şi depozitat corespunzător.
Practic s-au constatat neconformitati privind respectarea lanțului termic pe timpul transportului si depozitarii la beneficiari. Drept urmare, s-a lasat cu sanctiuni. Insa nu sunt finalizate dosarele penale deschise de politisti, in acest caz, pentru infracțiuni contra sănătății publice.
De maine, programul Laptele si Cornul va fi reluat in Prahova. Exista insa si o conditie. Se va distribui numai lapte UHT, ce nu necesita conditii restrictive de temperatura la transport si depozitare. De acest program beneficiaza, in Prahova, peste 70.000 de elevi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co