Actualitate

Secretul gogosarilor la otet

Omul gospodar se cunoaște și după cum arată… cămara de toamnă. Iulia Goran din Breaza nu se dă în lături de la nimic: toată vara și toamna culege fructe din curte și face gemuri, dulcețuri sau compoturi. De pe rafturi nu lipsește bulionul pentru acrit ciorba sau tradiționala zacuscă.
Și chiar dacă are zeci de borcane în cămară, cu de toate, Iulia încă nu a terminat cu pregătirile de iarnă. Într-o dimineață ploioasă de toamnă, echipa VP TV a avut ocazia să afle care este secretul gogoșarilor acri umpluți cu varză.
Mâinile Iuliei fac treba iute: când curăță gogoșarii, când toacă varza, când amestecă compoziția lichidă de pe aragaz.
Borcanele cu bunătăți se duc în cămară și se lasă să se „odihnească” vreme de două-trei săptămâni. Apoi, gogoșarii acri sunt numai buni de mâncat. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co