Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Sesizare penală împotriva firmei care a contaminat Ploieștiul

Polițiștii municipiului Ploiești vor face o sesizare penală împotriva patronului firmei Urban Icim, în baza Legii 101 din 2011 pentru sancționarea unor fapte privind degradarea mediului. Dacă procurorii nu vor da soluția de clasare în cazul acestui dosar, patronul Urban Icim riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 an la cinci ani, ne spune șeful Gărzii de Mediu Prahova, Antonio Spînu. Incendiul de la depozitul ilegal de deșeuri periculoase din strada Mimiului, aflat în curtea firmei Urban Icim, nu a fost lichidat nici în a treia zi de la izbucnirea acestuia, provocând valori mari ale substanțelor poluante emise în atmosferă.
Patronul Urban Icim va fi amendat de Garda de Mediu Prahova cu suma maximă totală de 240.000 de lei, pentru lipsa autorizației de mediu pentru colectarea deșeurilor periculoase, eliminarea de emisii în atmosferă, neraportarea incendiului către Garda de Mediu și lipsa gestiunii deșeurilor.
Dacă nu va îndeplini măsura impusă de Garda de Mediu în termen de 30 de zile, firma Urban Icim va fi amendată din nou cu 100.000 de lei. De precizat faptul că patronul Urban Icim deține și singurul incinerator autorizat din județul Prahova pentru eliminarea deșeurilor medicale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co