Actualitate

SIIJ – opinia judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești

În urma consultării magistraților, inițiată de către ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pe câteva teme importante, printre care și cea privind Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, judecătorii de la mai multe curți de apel din întreaga țară au cerut menținerea Secției.
Aceeași poziție a avut-o și Curtea de Apel Ploiești, unde, cei mai mulți judecători au votat pentru menținerea SIIJ, dar, cu modificări în statutul de funcționare. În schimb, majoritatea procurorilor din țară a votat pentru desființarea celebrei Secții.
Aceasta este o structură operativă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a cărei competență exclusivă este de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de către judecători și procurori.
“Guvernul nu își poate asuma o desființare peste noapte a Secției Speciale, e nevoie de o dezbatere mai largă în sistemul judiciar și de consens politic. După părerea mea este nevoie de o dezbatere în cadrul sistemului judiciar și apoi dacă este posibil de un consens politic în Parlament, repet, dacă este posibil”, a spus, săptămâna trecută, în cadrul unei conferință de presă, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției.
Discuțiile privind Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție ar urma să înceapă anul viitor, în Parlament.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co