Actualitate

SPITALUL AZUGA, LA 100 DE ANI

Spitalul de Ortopedie si Traumatologie din Azuga, unul dintre cele mai renumite de acest gen din Romania, a implinit un secol de existenta. Momentul a fost marcat printr-o serie de manifestari la care au participat cadrele medicale, edilii statiunilor Busteni si Azuga, politicieni dar si pacientii care beneficiaza de serviciile institutiei. Renumitul doctor Gheorghe Meghea, acum in varsta de 90 de ani, a condus spitalul timp de peste 40 de ani si este considerat parintele spiritual al unitatii medicale. Acesta a fost primit cu aplauze in curtea institutiei, iar in semn de recunostinta autoritatile locale au decis ca strada pe care se afla aceasta sa se numeasca “Doctor Gheorghe Meghea”.

Edilii statiunilor Azuga si Busteni, principalele beneficiare ale serviciilor medicale, dar si politicienii invitati au tinut sa sublinieze rolul important pe care il detine spitalul pe Valea Prahovei. La eveniment a tinut sa participle si multipla campioana la judo Alina Dumitru.

Spitalul a fost construit de catre Regele Carol I si a functionat, la început, ca spital pentru tratarea şi recuperarea răniţilor, victime ale războiului, apoi a devenit Sanatoriu TBC – Osteoarticular. Începând cu 1972, a functionat ca Spital Orăşenesc cu o structură de 300 de paturi. Din anul 2004, unitatea medicală primeşte denumirea de “Spitalul Ortopedie-Traumatologie Azuga” avand la bază structura specifică de “monospecialitate”: Ortopedie-Traumatologie şi Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie. In acest prim secol de existenta se estimeaza ca de serviciile spitalului din Azuga au beneficiat in jur de 3 milioane de pacienti.

 

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co