Sport

Sporturi extreme la Busteni

Adrenalină şi sporturi extreme pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Zi şi noapte, spectatorii au avut parte de senzaţii tari. Cei peste 70 de alpinişti veniţi din peste 16 ţări şi-au arătat măiestria în căţăratul pe colosul de gheaţă. Dacă ziua s-au desfăşurat calificările pentru proba de dificultate, seara s-a dat startul la viteză pe panoul vertical.
Este pentru a patra oară când staţiunea Buşteni organizează finala Cupei Mondiale de Căţărare pe Gheaţă. Atmosfera la pârtie este incendiară, iar concurenţii încercă să obţină un rezultat cât mai bun pentru a câştiga primele locuri în clasament.  Alpinistii I-au uimit cu tehnicile lor de escalada pe spectatorii veniti in numar mare la partia Kalinderu. .  Chiar daca vremea a fost foarte calda, concursul a debutat cu bine datorită instalaţiei de refrigerare achiziţionată anul acesta de administraţia locală din Buşteni.
Proba de dificultate constă în escaladarea mai multor tavane şi obstacole sau prize artificiale aflate la o înălţime de peste 20 de metri. In proba viteza fiecare concurent a trebuit sa ajunga pana in varful estacadei intru-un timp cat mai scurt. Atleţii de talie mondială vor încerca să curească titlul de câştigător, motivaţi de prestigiul competiţiei, dar şi de premiile în valoare de 18.000 de euro. Mâine pe cele două panouri de căţărare se va desfăşura finala şi tot mâine se va încerca doborârea recordului mondial la viteză.
httpv://www.youtube.com/watch?v=OvfJgjH-bm8

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co