Actualitate

Sprijin de la parohii pentru peste 3.000 de elevi prahoveni

Peste 3.000 de elevi prahoveni proveniți din familii nevoiașe au primit sprijin din partea parohiilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, la început de an şcolar.
Ajutorul a fost unul concret și a constat în rechizite și uniforme școlare, manuale, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, oferite în baza unui proiect social pe care Arhiepiscopia îl derulează în fiecare an.
Valoarea totală a darurilor oferite a fost de 486.682 de lei, la acest proiect contribuind un număr de peste 500 de parohii din București şi judeţele Ilfov și Prahova. Beneficiari au fost elevi aflați în situații dificile din punct de vedere financiar și social, copii care se confruntă cu riscul abandonului școlar.
De altfel, Biserica Ortodoxă Română derulează constant programe pentru prevenirea abandonului școlar, cel mai cunoscut dintre acestea fiind proiectul „Alege Școala!”, inițiat în anul 2009 și pus în aplicare la nivel național în anul 2010.
Proiectul este derulat în fiecare an de parohiile din Arhiepiscopia Bucureștilor, în luna septembrie, la începutul anului școlar, și are ca obiectiv ajutorarea copiilor care se confruntă cu probleme materiale, pentru a încuraja prezența acestora la școală.
La începutul acestui an școlar, parohiile din Arhiepiscopia Bucureștilor au oferit în total daruri în valoare de aproape jumătate de milion de lei unui număr de peste 8.500 de elevi ce provin din familii sărace sau defavorizate, aproape jumătate dintre ei fiind din Prahova.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co