Actualitate

Sume mici în spitale pentru mâncare

Plătim lună de lună, din lefuri sau pensii, cota pentru asigurările  de sănătate, însă, la rândul său, Ministerul Sănătăţii alocă sume derizorii pentru hrana bolnavilor din spitale. Pare incredibil, însă adulţii primesc o raţie de hrană de numai 7 lei pe zi, diabeticii 12 lei pe zi, copiii între o zi şi trei ani 6 lei pe zi, cei cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani 7-8 lei pe zi, iar însoţitorii 7 lei pe zi. Ne întrebăm oare ce mănâncă bolnavii internaţi în unităţile medicale, având în vedere aceste cifre şi faptul că în ultimii ani alimentele s-au scumpit, iar sumele distribuite de minister pentru norma de hrană au rămas aceleaşi. La spitalul orăşenesc Sinaia, raţia calorică necesară  este respectată şi asigurată, iar fiecare pacient primeşte un meniu variat şi destul de consistent. Însă, cum reuşeşte conducerea spitalului să se descurce, având în vedere sumele mici pe care le primeşte pentru hrana pacienţilor? Au fost încheiate parteneriate cu marile magazine din zonă, iar patronii acestora fac discounturi la achiziţionarea unor cantităţi mai mari de alimente şi, nu în ultimul rând, se cumpără produse la promoţie. În plus, au fost excluşi mai mulţi aditivi alimentari precut delicatul, sosurile sau pastele şi se încearcă excluderea grăsimilor, pentru ca pacienţii să beneficieze de o mâncare sănătoasă. Sumele alocate de minister în spitale pentru norma de hrană nu au mai fost majorate de câţiva ani, în timp ce preţurile au înregistrat majorare după majorare. Cu toate că banii sunt foarte puţini, conducerea spitalului din Sinaia reuşeşte să se gospodărească bine şi să le asigure pacienţilor raţia zilnică de mâncare.httpv://www.youtube.com/watch?v=VjBJNVYf4Co&feature=channel_video_title

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co