Actualitate

Târgul de miere transformă Câmpina în orașul albinelor

De astăzi, municipiul Câmpina a devenit, oficial, orașul albinelor. Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a semnat un protocol cu Federația Romapis prin care administrația orașului și-a luat angajamentul de a planta copaci și flori care să stimuleze creșterea albinelor și producția de miere. Protocolul a fost încheiat astăzi, cu ocazia celei de-a XIV-a Ediții a Târgului de Miere, cel mai important și cel mai mare târg de profil din țară.
Președintele Liviu Moise ne spune că, potrivit protocolului, în Câmpina vor fi scoși plopii, iar în locul lor vor fi plantați tei, iar în locul stejarilor vor fi plantați salcâmi. Târgul mierii din acest an s-a bucurat de prezența delegațiilor din Cahul și Cimișlia, din Republica Moldova, și din Kumanovo, Macedonia, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. La eveniment au participat aproape 100 de producători de miere din toate colțurile țării.
Târgul de miere de la Câmpina, care se va desfășura până duminică, a fost luat astăzi cu asalt de vizitatori, care s-au înghesuit să cumpere miere de toate soiurile și produse ale stupului, de la polen, propolis și păstură, până la faguri cu miere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co