Actualitate

Trei zile de poezie, la Comarnic

Orașul Comarnic a fost gazda unor manifestări cultural-artistice, organizate de autoritățile locale, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Lespezi-2004”. Cu această ocazie s-au oferit și premiile concursului internațional de poezie „Martha Bibescu”. Juriul le-a desemnat pe Maria-Daniela Postelnicu, din București și pe Andreea-Elena Chiriac, din Dumbrăveni, Suceava, ca fiind tinerele poete care vor beneficia de publicarea primului volum de poezie, premiul fiind oferit de Primăria orașului Comarnic.
Au fost trei zile dedicate culturii, istoriei și artei, ce au reunit în acest loc minunat oameni remarcabili: scriitori, istorici, artiști, elevi și profesori, preoți, oficialități, părinți și bunici. Printre cei prezenți s-au numărat poeții Adrian Munteanu, Viorel Dinescu, Coca Popescu, Florin Dochia, Diana Trandafir, Mariana Cîlț, Vasile Ciutacu sau Sebastian Baz. Nu au lipsit talentații reprezentanți ai asociațiilor culturale din oraș, care au făcut deliciul publicului spectator prin momente de cântec și dans tradițional, recital de chitară, recitări de poezie și teatru istoric, precum și o șezătoare tradițional-muntenească. Poiana Schitului Lespezi a fost înfrumusețată de publicul prezent în cele trei zile ale evenimentului, dar și de expozițiile de grafică, fotografie și quilling.
Acest eveniment s-a dorit a fi o întoarcere către cultura veritabilă, către artă și frumos, o recunoaștere a talentelor în stare pură și a muncii prea puțin apreciate a artiștilor din zilele noastre.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co