Actualitate

Tur de forță al ministrului mediului la poluatorii Ploieștiului

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a inspectat, astăzi, rafinăriile Lukoil, OMV și Rompetrol, precum și Unilever, pentru a verifica stadiul revizuirii autorizațiilor de mediu. La OMV, ministrul a discutat cu reprezentanții companiei și s-a convenit ca cele șase rezervoare generatoare de emisii să intre în reparații pentru etanșeizarea lor.
Totodată, OMV va trebui să construiască trei rezervoare noi, pentru a combate poluarea. Un aspect important punctat de ministrul Mediului a fost impunerea reducerii sau opririi activității rafinăriilor atunci când condițiile atmosferice propagă emisiile spre oraș, precum și avertizarea cetățenilor.
Ministrul Grațiela Gavrilescu a verificat și datele stației de monitorizare a poluării aflată chiar în curtea Primăriei comunei Brazi.
Controlul ministrului la Lukoil a arătat că rafinăria nu a făcut toate studiile de dispersie, ca măsură pentru revizuirea autorizației de mediu, ultimul termen acordat Lukoil pentru realizarea acestuia fiind 15 iunie.
Grațiela Gavrilescu a afirmat că Lukoil trebuie să construiască o instalație pentru recuperarea sulfului, cele mai multe depășiri la poluare ale rafinăriei fiind pe hidrogenul sulfurat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co