Actualitate

Turismul prahovean: scădere de 73% în unitățile de cazare în luna martie

Liniște în turismul prahovean încă din luna martie.

Direcția Județeană de Statistică Prahova a transmis că prezența în unitățile de cazare din județul Prahova a scăzut cu 73% în martie, față de aceeași lună a anului trecut.

Deși starea de urgență în România a intrat în vigoare la jumătatea lui martie, scăderea numărului de turiști a fost enormă.

De aproape două luni, pe străzile orașelor sau ale stațiunilor montane – așa cum sunt și cele din Prahova – nu a mai călcat picior de turist.

Până și mult cunoscuta aglomerație de pe Vale a Prahovei a dispărut, iar DN1, în sensul către munte, nu a mai fost luat cu asalt la sfârșit de săptămână.

Toate hotelurile, restaurantele și spațiile de cazare au fost închise, odată cu intrarea în vigoare a stării de urgență.

Pentru că și-au văzut afacerile închise de la jumătatea lunii martie, operatorii de turism așteaptă de la guvernanți semnalul redeschiderii ușilor hotelurilor și restaurantelor, dar mai ales  să vadă de ce formule de sprijin vor avea parte, ştiut fiind,  din start, că prezența turiștilor, inclusiv la masă, nu se va mai putea face  la fel cum a fost până la instalarea pandemiei.

Marcel Vela a postat miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, răspunsul la mai multe întrebări primite de la cetățenii curioși să afle dacă după 15 mai vor mai exista restricții de circulație înafara localităților.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co