Actualitate

Turiști blocați pe munte. Salvamontiştii din Buşteni, la datorie

Nouă persoane, între care trei tineri din Bucureşti care au urcat pe munte în weekend, fără a fi echipaţi corespunzător, au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor din Bușteni.

Tinerii din Capitală au rămas blocaţi pe traseul Valea Albă, în condiţiile în care erau neechipaţi corespunzător, potrivit Şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

De asemenea, salvamontiştii au acţionat pentru recuperarea din zona Brâna Caraimanului a unei turiste care a căzut şi a suferit o dublă fractură la mână. Femeia a fost predată unui echipaj de ambulanţă.

Totodată, un grup format din patru adulţi şi un copil a fost surprins pe Platoul Bucegi de o ploaie torenţială, iar salvatorii montani aju intervenit  și i-au dus pe aceştia la cabana Piatra Arsă.

Turiștii sunt sfătuiți să nu se avantureze nici în perioada următoare pe trasee greu accesibile, mai ales că județul Prahova și majoritatea zonelor montane se află sub până joi dimineață sub avertizări cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co