Actualitate

UAP Prahova s-a răzgândit

Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova cere revocarea Hotărârii Consiliului Local Ploiești privind parcările dintre blocuri, deși inițial a sprijinit proiectul.
Într-un comunicat de presă se precizează că s-a luat decizia depunerii unei plângeri prealabile la Primăria municipiului.
“Este un gest care vine să arate că ne-am dat seama că nu este viabil acest regulament al parcărilor, în condițiile actuale, ne asumăm greșeala de a sprijini aceste proiecte și cerem remedierea situației”, se spune în comunicat.
Nemulțumirile președinților și administratorilor de bloc sunt legate de lipsa de interes a autorităților de a realiza inventarierea locurilor de parcare.
O altă problemă este și faptul că prin respectiva Hotărâre li se impune președinților și administratorilor să întocmească și să depună documentele necesare în procesul de acordare a unui loc de parcare, deși aceștia nu au atribuții în domeniu și nu pot opera date cu caracter personal.
“Apreciem aprobarea Hotărârii Consiliului Local la acest moment ca fiind neoportună întrucât la nivelul municipiului Ploiești nu există în prezent o inventariere clară a locurilor de parcare. Din estimările unității administrativ teritoriale sunt aproximativ 40.000 de locuri de parcare aferente asociațiilor de proprietari. Totodată, din evidențele fiscale, numărul autoturismelor de pe raza municipiului Ploiești este în jur de 100.000. Prin urmare, la un calcul elementar spațiile de pe domeniul public aferente asociațiilor de proprietari asigură doar un procent de 40% din necesarul locurilor de parcare aferente asociațiilor de proprietari. Apreciem că aceste evidențe vor conduce în mod inevitabil la licitații pentru locurile de parcare, iar tarifele stabilite prin Hotărârea menționată vor fi caduce, obligând cetățenii municipiului Ploiești să plătească tarife exorbitante și să ajungă la conflicte atât pentru obținerea locurilor de parcare, cât și la momentul folosirii locurilor de parcare”, se arată în plângerea înregistrată la Primărie.
Pe lângă solicitarea de revocare a Hotârării, UAP Prahova propune și o soluție: instituirea unei taxe de parcare pe o perioadă determinată de timp, iar acești bani să fie folosiți în vederea amenajării locurile de parcare de la blocuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co