Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Un sirian din Ploiești, donator fidel la Centrul de Transfuzie

Locuiește de șase ani în Ploiești, este de naționalitate siriană, însă a obținut cetățenia română și se numără printre puținii donatori fideli ai Centrului de Transfuzie Sanguină din oraș. Sirianul ne spune că donează ca să ajute, dar și pentru că este bine pentru sănătatea lui să facă acest lucru.

La fel susține și un alt donator fidel pe care l-am întâlnit astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești, că așa a auzit că este bine pentru sănătate să donezi, periodic, sânge. Un alt motiv pentru care oamenii vin la Centru este acela că sunt obligați să doneze de către medicii din spitalul unde au rude internate.
Deși, întâmplător, astăzi a fost o zi mai bună, cu ceva mai mulți donatori, conducerea Centrului de Transfuzie atrage atenția că numărul celor care donează sânge a scăzut foarte mult în această lună, din cauza concediilor, dar și a lucrărilor din agricultură, care îi țin foarte ocupați pe cei din mediul rural.
Jumătate din sângele colectat de la prahoveni este trimis la Centrul Universitar București, unde sunt internați foarte mulți locuitori ai județului, ne mai spune dr. Georgeta Hanganu. Cei care donează primesc șapte tichete de masă în valoare totală de 65 de lei, o zi liberă, decontarea a 50% din abonamentul TCE pe o lună sau, dacă sunt din afara Ploieștiului, decontarea transportului dus-întors. Totodată, un alt beneficiu pentru donatori este acela că li se efectuează analize complete de sânge la Centrul de Transfuzie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co