Actualitate

Un start nou cu probleme vechi

La sfărşitul acestei săptămăni se va da startul unui nou sezon hipic. Pentru prima oară după 1961, Hipodromul Ploiești va găzdui cursele sămbătă în loc de duminică, iar prima rundă va fi reprezentată de Premiul Primăverii. Alergările vor fi găzduite de o pistă care este omologată provizoriu. Lucian Rădulescu, coordonatorul Hipodromului, și oficialul Federației Romăne de Trap, Marian Manea, susțin că suprafața de alergat poate fi îmbunătățită, deocamdată, prin implementarea zgurii. Se estimează ca lucrările să înceapă la mijlocul lunii iulie.
Totodată, proprietarii de cai susțin că o școală de driveri, care să fie instruiți în mod profesionist, și un potcovar sunt și ele necesități vitale la Hipodrom. Din păcate, școli pentru calificarea de potcovar nu prea mai sunt în România. Cei câțiva tineri care o profesează în țară sunt școliți în afară, ne spun reprezentanții Hipodromului.
Față de alți ani sunt mulți propriteri de cai ce și-au adus exemplare din toată Europa și asta poate ridica nivelul curselor. La acest moment un singur grajd mai este disponibil și acela trebuie păstrat pentru caii Regiei Pădurilor, dar și pentru bidivii curselor de galop.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co