Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Un străin mai puțin

Un jucător străin mai puțin pe foaia oficială de joc. Este singura noutate pentru desfășurarea sezonului viitor din Liga Națională de baschet masculin. Biroul Federal al Federației Române de Baschet a decis ca fiecare echipă să înscrie pe foaia oficială cinci baschetbaliști străini și nu șase cum era până acum.

În vreme ce obligativitatea rulării în permanenţă a unui baschetbalist român în campionat și a cel puţin doi în Cupa României rămâne valabilă. Ediţia 2016-2017 a Ligii Naţionale nu va suferi nicio modificare la nivelul sistemului competiţional, comparativ cu stagiunea trecută. Oficialii FRB au votat pentru păstrarea aceluiaşi format, cu 12 echipe, după ce au fost cluburi care doreau mărirea numărului de participante. Astfel că formațiile aflate în așteptarea unei vesti bune, adică Energia Tg. Jiu, Gaz Metan Mediaş, Timba Timişoara sau Politehnica Iaşi vor trebui sa joace in Divizia A. În privința sistemului de desfăşurare a campionatului, acesta rămâne cel stabilit în urmă cu un an şi presupune disputarea a două faze în cadrul sezonului regulat.

Vor fi meciuri tur-retur între toate cele 12 echipe, urmate de partide pentru stabilirea locurilor de clasament 1-6 și, respectiv, 7-12. După această primă fază a competiţiei, primele şase clasate, alături de fruntaşele de pe „tabloul învinselor” se vor lupta în play-off, locurile 9 şi 10 vor „intra în vacanţă”, iar ocupantele ultimelor două poziţii vor retrograda în eşalonul secund. Gruparea manageriată de Cătălin Burlacu și antrenată de Eugen Ilie a reușit, în aceasta primăvară, promovarea în Liga Națională și deocamdată este printre puținele echipe care nu a realizat nici un transfer.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co