Actualitate

Urs prins în laț

Oameni fără milă! Pădurarii și jandarmii din Bușteni au fost alertați, ieri seară, după ce câțiva turiști au dat peste un urs prins într-un laț. Se pare că braconierii au montat capcanele pentru a prinde fiarele. Până să fie descoperit, ursul s-a zbătut ore în șir. A fost găsit la timp, spun medicii veterinari, altfel putea muri.

Totul s-a petrecut la poalele masivului Bucegi, în apropierea localităţii Poiana Ţapului. Ursul, în vârstă de doi ani, a fost găsit de câţiva turişti aflaţi pe traseul spre Cascada Urlătoarea. Oamenii au chemat imediat autorităţile. Moș Martin era prins în laț de braconieri și urla. Acțiunea de salvare a animalului a fost extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibilă.

Puiul de urs era extrem de speriat. Mai mult şi-a smuls săgeţile cu tranchilizant şi a fost la un pas să-și atace salvatorii. În cele din urmă, animalul a fost eliberat și lăsat să plece în pădure.

Ce au găsit acolo, i-a speriat pe agenţii Parcului Natural. Capcane erau la tot pasul. Deocamdată nu se ştie exact cine sunt cei care au pus laţurile. Poliţiştii, cei de la Fondul de Vânătoare şi de la Parcului Natural au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de infracţiunea de braconaj cinegetic.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co