Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Urșii fac probleme la Bușteni

Locuitorii din statiunea Busteni au tot mai multe probleme cu ursii care au inceput sa coboare aproape in fiecare seara in preajma blocurilor de locuinte. 2 ursoaice cu cinci pui s-au obisnuit sa scotoceasca dupa mancare in ghenele de gunoi de pe strada Victoriei si in zona Casei Memoriale “Cezar Petrescu” lasand in urma o mizerie de nedescris.
Una dintre ursoaice este monitorizata, avand la gat o zgarda cu “cip de urmarire” insa autoritatile nu au luat pana acum nici o masura. Oamenii spun ca le este teama sa mai iasa pe strada dupa orele 19.00 si ca au fost cazuri in care animalele salbatice au rupt garduri si au patruns in magazii, garaje si chiar pe scarile blocurilor.
Prezenta ursilor a fost semnalata si in alte cartiere, cum ar fi Silva, Palanca sau Poiana Tapului, si nu numai noaptea ci chiar si in timpul zilei. Localnicii au facut mai multe reclamatii la primarie, iar edilii incearca sa rezolve problema impreuna cu padurarii si vanatorii Ocolului Silvic din Azuga. Deocamdata, echipe mixte formate din jandarmi si politisti locali patruleaza in zonele semnalate de localnici pentru a preveni eventuale atacuri ale ursilor asupra oamenilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co