Actualitate

Vasile Blaga, sub control judiciar

Vasile Blaga acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Potrivit anchetatorilor, în 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare a existat o înțelegere între persoane cu funcții de conducere și anume secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan, în sensul obținerii de bani pentru partid. Acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică către firme dispuse să ,,cotizeze” pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte.
Potrivit procurorilor, în perioada 2011 – 2012, Vasile Blaga a primit, în trei rânduri, în total 700.000 de euro.
Iar după ce a plecat de la DNA Ploiești, Vasile Blaga a trimis presei un comunicat prin care a anunțat că își depune demisia din funcția de co-președinte al PNL și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an. La ora 13.00, la DNA Ploiești a sosit Elena Udrea, audiată în același dosar, însă în calitate de martor.
În acest dosar, suspecți mai sunt și Gheorghe Ștefan, la data faptelor vicepreședinte al unui partid aflat la guvernare și primar al municipiului Piatra Neamț, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și Horațiu Berdilă, reprezentant al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co