Invatamant

Vizita la liceul Ion Kalinderu

Ieri, Liceul Kalinderu, din Buşteni a fost gazda unei delegaţii formată din elevi şi profesori din Cipru, Portugalia şi Danemarca. Alături de ei, la Buşteni, au venit şi reprezentanţi ai liceului 1 Mai din Ploieşti. Vizita oaspeţilor străini s-a realizat datorită unui proiect de parteneriat şcoalar care se derulează din 2006. Elevii români şi stărini au petrecut mai multe ore împreună, timp în care au  făcut comparaţii în ceea ce priveşte învăţământul şi au discutat despre activităţile extraşcolare. Se doreşte ca parteneriatele şlcolare să creeze o punte de comunicare având ca rezultat valorizarea trăsăturilor comune şi a celor specifice în context european.
Atât elevii, cât şi profesorii din stăinătate au avut o impresie bună după vizita efectuată la Liceul Ion Kalinderu. Au găsit aici şcoli moderne şi elevi bine pregătiţi.
Principalele activităţi desfăşurate sunt schimburile culturale în care sunt implicaţi atât elevii, cât şi profesorii. Acestea se realizează prin vizite la domiciliul elevilor , dar şi în comunitatea în care aceştia locuiesc. Până acum s-au efectuat două etape ale proiectului, în Cipru şi Portugalia, la care au participat şi elevii din România. Pe tot parcursul vizitei, oaspeţii din Cipru, Portugalia şi Danemarca vor fi cazaţi la elevii din Ploieşti.
httpv://www.youtube.com/watch?v=2ppfR6DGDAQ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co