Actualitate

Vrea ”să se facă bine la piciorușe”…

Alexandra Teodora Loredana, un inger cu aripi frante, lupta zi de zi sa supravietuiasca. La nastere micuta a ramas cu picioarele strambe, iar in incubator, spune familia, i-a fost afectata vederea. La doar sase ani si trei luni  a suferit mai multe operatii, insa in zadar. Nu isi poate mentine echilibrul, iar daca in scurt timp nu se opereaza la ochisori ar putea sa ramana fara vedere. Ghinionul face ca sa se fi nascut intr-o familie cu grave probleme financiare si de sanatate. In urma cu cativa ani le-a ars casa, iar acum traiesc dupa o zi pe alta. Nu au apa si nici posibilitatea sa isi cumpere medicamente, atunci cand se imbolnavesc.
Doar ca pe Alexandra anul acesta o va ocoli cel mai probabil. Familia, formata din sapte membri este mult prea saraca sa isi permita un asa lux. Insa cea mai mare durere este starea de sanatate a fetitei. Nu poate sa mearga si nici nu vede bine.
La o saptamana distanta familia afla ca micuta Alexandra are grave  probleme de sanatate. Insa, din nou din lipsa de bani I s-a rapit dreptul la a fi un copil normal.
Pentru operatie ar fi avut nevoie de aproape 500 de lei, si apoi alte cateva sute ptr orteze, insa familia, care in prezent are un venit de aproape 700 de lei nu si i-a permis.
In urma cu cativa ani familiei i-a ars casa. De atunci nu au reusit sa o renoveze. In cele doua camarute, cu pereti de pamant si paie suiera vantul ca afara. Au carpit cum au putut. Sunt atat de amarati incat banii necesari operatiilor Alexandrei nu sunt doar un vis, ci un lux.
Chiar daca in trecut a mai avut emis un certificat de handicap, tot din lipsa banilor familia nu a mai putut intocmi documentatia pentru ajutorul financiar. Au reusit de curand, iar din ianuarie vor fi virati primii banuti.
Mama si tatal Alexandrei, care munceste pe unde apuca sa aduca un ban, mai au un copil de nici trei luni. Toti patru dorm in aceeasi odaie cu un pat. Bunica fetitei imparte acelasi pat cu fiica sa de 16 ani si cu mama, de 76 de ani. Un alt unchi se odihneste pe o saltea capatata, intr-o camera in care peretii au gauri, iar soba nu are un cos de evacuare. Chiar si asa, familia nu isi pierde speranta ca Alexandra va fi salvata, iar ei vor putea sa duca vreodata un trai mai bun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co