Actualitate

Vrei loc de parcare?

După modelul altor orașe, municipalitatea ploieșteană vrea să ofere cetățenilor locuri de parcare spre închiriere. Inițiativa Societății de Gospodărire Urbană a venit în urma mai multor cereri formulate de localnici. Până când un proiect va fi conturat, parcările au început să fie amenajate- locurile fiind marcate corespunzător și numărate.
Nu toate locurile de parcare din oraș vor fi oferite spre închiriere. Conform legii în vigoare, aproximativ 30%, vor fi păstrate pentru persoanele din afara Ploieștiului sau pentru cele cu handicap.
Cum unele familii au mai multe mașini, se ia în considerare varianta de a oferi, inițial, câte un spațiu de parcare pentru o familie. Autoritățile nu exclud nici varianta în care o persoană își închiriază un astfel de spațiu, iar altcineva vine să îi ocupe locul. În acest caz, respectivul șofer, care staționează neregulamentar va fi sancționat. Proiectul este momentan în faza de discuție. Idei sunt multe, dar până la conturarea finală a hotărârii de consiliu local, mai sunt câteva lucruri de făcut. Pentru a respecta în proporție cât mai mare dorințele cetățenilor, autoritățile se gândesc să organizeze o dezbatere publică. Dincolo de părerile pro și contra referitoare la astfel de decizii, important este să fie găsită acea soluție care să mulțumească un procent cât mai mare din numărul ploieștenilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co