Actualitate

Vremea a luat-o razna. Ce ravagii a făcut un pârâiaș în comuna Plopu

Pârâul Bucovel, din comuna prahoveană Plopu, nu avea nici doi metri lățime și abia curgea un firicel de apă prin albia lui. Mai mult, cei de la Apele Române lucraseră intens la decolmatarea lui în ultimii doi ani, astfel că nimeni nu își imagina că acest pârâiaș va face vreodată probleme în comună. Când au venit ploile vinerea trecută însă, pârâiașul s-a transformat într-un monstru, provocând pagube imense în localitate, de la case inundate, până la solarii, anexe gospodărești, culturi, garduri, podețe și drumuri distruse.
Podul pietonal de peste pârâul Bucovel, finalizat în ultima lună a anului trecut, a fost salvarea satului Plopu, pentru că fără acesta sute de oameni ar fi rămas izolați.
Supărarea oamenilor din comuna Plopu este legată acum de faptul că nu vor primi niciun fel de sprijin financiar de la Prefectură sau Consiliul Județean, pentru că s-a decis să se aloce bani doar celor cărora le-a intrat apa în case. Pentru celelalte bunuri distruse, cum sunt solariile, anexele gospodărești, culturile și gardurile, trebuie să plătească ei, fiecare cum va reuși să se descurce.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co