Actualitate

Vremea căpșunilor

Sezonul fructelor românești a început! Dacă până zilele trecute, ploieștenii găseau de vânzare doar căpșuni aduse din alte țări, acum la tarabele de la piețele din oraș au apărut producătorii autohtoni. Ce-i drept, cam târziu față de anii trecuți. De regulă, primele căpșuni erau coapte la începutul lunii mai. În alte zone ale țării, însă, grindina a dat bătăi de cap producătorilor. Oamenii spun că anul acesta nici nu se pune problema de profit. Comercianții de la Halele Centrale mai au un of. Spun că marfa li se strică pe tarabe, pentru că din ce în ce mai mulți oameni uită de produsele românești din piață și preferă să cumpere din supermarketuri fructe aduse de la turci. Unii ploieșteni preferă să mănânce căpșunile pur și simplu, ca pe orice fruct sau legumă proaspătă, alții le pun în tarte sau în alte prăjituri. În primele zile de apariție pe piață, căpșunile românești costau 15 lei kilogramul. Apoi prețul a scăzut la 10 lei, pentru ca acum să coste chiar și cinci lei.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co