Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Weekend cultural

“Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman” este titlul volumului lansat sâmbătă seara în cea mai semnificativă locație pentru un astfel de eveniment și anume stațiunea Bușteni. Scriitorul Paul Adrian Cristescu a dorit ca istoria monumentului, care a intrat cu puțin timp în urmă în Cartea Recordurilor, să fie cunoscută atât de localnici, cât și de turiști, astfel că pe parcursul a cel puțin doi ani s-a străduit să adune cele mai importante informații despre realizarea acestuia.
Volumul este dedicat tuturor eroilor români la împlinirea unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, Regelui Ferdinand I și Reginei Maria, dar și străbunicului autorului, Nicolae Guță și bunicilor Avram Cioară și Ion Cristescu, soldați români căzuți la datorie. Seara culturală a continuat cu un recital de pian susținut de Mihaela Manea, o pianistă în vârstă de 20 de ani, din Târgoviște.
Mihaela Manea studiază pianul de la vârsta de 6 ani, iar de-a lungul timpului a obținut zeci de premii naționale și internaționale de interpretare. Din recitalul oferit melomanilor de la Busteni au facut parte lucrari ale unor compozitori cunoscuti cum ar fi Johan Sebastian Bach, Wolfganf Amadeus Mozart, Johannes Brahms sau Serghei Rachmaninov.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co