Sport

Ziua educației petroliste

Astăzi este Ziua Mondială a Educației. Iar unii dintre elevii ploieșteni au ales să se educe în spiritul petrolist. O clasă reprezentând Colegiul Tehnic “Lazăr Edeleanu” a mers în vizită la stadionul de patru stele al Ploieștiului. Elevi și profesori, au intrat pe rând la vestiare, în sălile de forță, apoi au urcat la loje și au intrat la muzeul clubului. Administratorul arenei, Titel Arsene, s-a transformat în ghid și le-a povestit tuturor istoria Petrolului.
Vizitatorii au putut vedea însemnele petroliste din toate timpurile. Piesele grele ale muzeului sunt o caricatură din 1936 reprezentăndu-l pe Ilie Oană, un fanion din 1958 dar și busturile unor celebri foști jucători, realizate în urmă cu 40 de ani.
Unul dintre cei care au participat la istoria Petrolului a fost și Vivi Răchită, câștigător al Cupei României în 1995. El, dar și alți foști fotbaliști au donat ce au avut pe acasă și se regăsesc acum în locația de la etajul trei al stadionului.
Oaspeții s-au bucurat de vizita la Arena Ilie Oană. Chiar dacă unii dintre ei sunt susținători și vin la fiecare meci, acum a fost ceva deosebit să intre la vestiare sau pe gazon.
Delegația școlară a mai aflat că în această perioadă clubul va sărbători 50 de ani de la superba
victorie împotriva lui Liverpool. Iar ghidul i-a invitat pe cei prezenți la spectacolul prilejuit de
unicul succes al unui club românesc împotriva “cormoranilor”, celebrat sâmbătă, 15 octombrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co