Actualitate

Ziua veteranilor de razboi

Zi frumosă de primăvară la Câmpina, ziua în care oficialităţile locale şi Asociaţia „Cultul Eroilor” au organizat sărbătorire Zilei Veteranilor de Război. În parcul din centrul civic, lângă Statuia Soldatului necunoscut, o mulţime de oameni s-au adunat să asiste la ceremonial. Discreţi, retraşi, majoritatea bolnavi şi abia mişcănd picioarele, au venit acolo şi ei, sărbătoriţii, veteranii de război, care au răspuns astfel invitaţiei organizatorilor. Apăsaţi de povara amitirilor dureroase ale anilor de front, au păstrat în ochi o lucire aparte, a mulţumirii datoriei împlinite.
După întâmpinarea oficialităţilor şi intonarea imnului de stat, au vorbit pe rând, în faţa celor prezenţi, locotenent – colonelul Cristian Pinţă, de la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor pentru Comunicaţii, Informatică şi Logistică Jandarmi Câmpina, colonelul Mariam Dulă, preşedintele subfilialei Câmpina a asociaţiei „Cultul eroilor” şi Horia Tiseanu, primarul municipiului.
Ca un semn al recunoaşterii meritelor şi eroismului de care au dat dovadă, vteranii de război şi văduvele  celor care astăzi nu mai sunt printre noi au primit diplome din partea organizatorilor.
În continuare au depus coroane de flori la Statuia Soldatului necunoscut reprezentanţi ai administraţiei locale, ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere din Man şi MAI, ai Asociaţiei veteranilor de război, ai unităţii de jandarmi şi Scolii de agenti de poliţie, delegaţii ale partidelor politice. Veteranii prezenti la manifestare au fost vizibil impresionaţi de sărbătoarea de astăzi.
Organizatorii evenimentului au apreciat ceremonia ca un gest firsc datorat celor cere şi-au făcut cu cinste datoria pe câmpul de luptă, dar si ca o reuşită.
Toţi paticipanţii au putut urmări în încheiere un spectacol cu muzică de fanfară, apoi, ansamblul Ciobănaşul a prezentat o suită de dansuri populare.
httpv://www.youtube.com/watch?v=9ghSRAvO7Us

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co