Actualitate

10 octombrie, Ziua națională a produselor alimentare tradiționale

10 octombrie este „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”. Cu această ocazie, autoritățile locale și județene au organizat, pe parcursul zilei de astăzi, activități de conștientizare a importanței consumului de alimente românești proaspete, naturale și sănătoase.
Astfel, Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova, în colaborare cu S.C. Hale și Piețe S.A. – Primăria Ploiești, Piața Centrală Câmpina și Consiliul Județean Prahova, au organizat programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social și științific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului.
„Este toamnă, acest anotimp mirific în care bogățiile neprețuite sunt culese. Culoarea și farmecul roadelor te îmbie să guști și să visezi la bunătăți care vor fi preparate de gospodine pricepute: dulceață, gem, zacuscă, must, vin și alte minuni apreciate de consumatori”, spune directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Prahova, dr. Ing. Mita Enache.
Acesta este cel de-al doilea an de când Parlamentul României a adoptat Legea nr. 168/2017 privind instituirea datei de 10 octombrie ca „Zi națională a produselor agroalimentare românești”, când se organizează campanii menite să promoveze produsele agroalimentare obţinute și procesate în fermele agricole românești.
Instituirea zilei de 10 octombrie ca „Zi națională a produselor agroalimentare românești” are un efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse către consumatori. Fermierul român are ocazia de a prezenta produse proaspete, de calitate, direct de la sursă, iar consumatorul se delectează cu produse autohtone, gustoase, de calitate și care le concurează cu mare succes pe cele din import.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co