Actualitate

187 de ani

Cu prilejul aniversării Zilei Poliţiei Române, care se va sărbători pe 25 martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a organizat, în perioada premergătoare acestei zile, diverse activităţi, prin care să marcheze cei 187 de ani de la înfiinţarea poliţiei, ca instituţie.
Luni, 23 martie 2009, între orele 9-13, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina a fost organizată „Ziua Porţilor Deschise”. Grupuri de elevi de la şcolile câmpinene au avut ocazia să viziteze şcoala şi să afle amănunte despre viaţa de poliţist. Elevilor li s-a prezentat succint istoricul, activitatea şi echipamentul şi tehnica specifică a poliţiei. În acelaşi timp a fost lansată oferta educaţională pentru anul şcolar 2009-2010, care are câteva lucruri noi. În privinţa vârstei maxime de participare la concursul de admitere, aceasta a crescut, de la 25 de ani până la 42 de ani, iar ca probe sportive obligatorii pentru concurs au rămas alergarea de viteză 50 m plat, alergare de rezistenţă pe distanţa de 1000 m şi în loc de flotări, candidaţii vor avea de executat aruncarea cu mingea medicinală de 4 kg. în cazul băieţilor, respectiv 2 kg. în cazul fetelor. „Ziua Porţilor Deschise” pentru elevii de la unităţile de învăţământ din Ploieşti, a fost organizată luni şi marţi la sediul inspectoratului.
Tot luni şi tot la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina a fost organizată competiţia „Cupa Presei la tir”, la care au fost invitaţi să participe toţi jurnaliştii acreditaţi. Începând cu ora 11, ziariştii, prezenţi în număr mare, au lăsat deoparte instrumentele lor de lucru şi, înarmaţi cu câte un pistolet TT, s-au întrecut, cu sportivitate, în poligonul de tragere al şcolii.
La sfârşitul concursului, primele 3 locuri la fete au fost ocupate, în ordine de Mihaela Dobre, Ioana Zoica şi Marilena Iordache, iar la băieţi de Octavian Ursulescu, Dorin Ardei şi Cristian Pintescu. Activităţile desfăşurate la Câmpina s-au bucurat de prezenţa comisarului şef Iulian Bach, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.
În ziua de 25 martie, ora 10, pe platoul din faţa Palatului Culturii din municipiul Ploieşti vor avea loc o serie de aplicaţii şi demonstraţii poliţieneşti, prezentarea tehnicii auto-moto din dotarea I.P.J. Prahova, în deplasare, precum şi defilarea detaşamentelor constituite din poliţişti.
De asemenea, vor fi amenajate mai multe standuri de prezentare, unde vor fi distribuite materiale cu caracter preventiv-informativ.
httpv://www.youtube.com/watch?v=oP_3sPNTbcY

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co