Actualitate

3 se face 4

Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara, dupa sosirea primaverii astronomice, ora 3.00 urmand sa devina ora 4.00. Medicii spun ca aceasta schimbare ne va face mai obositi. Duminica va fi cea mai scurta zi din an, avand numai 23 de ore. Potrivit coordonatorului Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului Bucuresti, dr. astronom Harald Alexandrescu, pe perioada lunilor de vara, cand soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata in Romania din 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.
Trenurile de călători aflate în circulaţie între 03.01 şi 04.00 (ora iarnă), vor circula cu întârziere. Pentru aceste trenuri se vor stabili măsuri suplimentare pentru reducerea în parcurs a acestor întârzieri.
Pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale – ora fusului 1 si a Europei Orientale – ora fusului 2. Romania se afla in fusul orar 2. In acest an, ora oficiala de vara se aplica de la 27 martie pana la 30 octombrie.
httpv://www.youtube.com/watch?v=Y0ZPrgj0L8M

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co